Montažne industrijske hale – sve karakteristike i prednosti izgradnje

industrijska-montazna-hala-u-radu

Ukoliko osnivate firmu, planirate otvaranje fabrike, razmišljate o rešenju za skladištenje robe ili Vam je potreban veći prodajni prostor, razmislite o ulaganju u montažnu industrijsku halu. Ovakav tip građevine štedi Vaše vreme i novac i poseduje brojne druge prednosti zbog kojih ćete zaboraviti na klasične, zidne varijante.

ŠTA SU ZAPRAVO MONTAŽNE INDUSTRIJSKE HALE?

Kada se govori o industrijskoj gradnji, montažni objekti su u poslednje vreme postali dominantni u odnosu na druge tipove gradnje koje su sve manje isplative.

Montažna industrijska hala se smatra jednim od primera i ona je idealna za proizvodni pogon ili skladište, a takođe se može upotrebiti i kao prostor za izlaganje, garažiranje, servis i trgovinu. Čak i sportske hale i shopping centri mogu biti pod krovom jedne montažne industrijske hale.

Glavni razlog je prostranost koja može dobro da se iskoristi i to se ne odnosi samo na industriju. Govorimo o pokrivenom prostoru većih dimenzija izrađenom od metalne konstrukcije i panela. Moguće je iskoristiti takvu građevinu kao produžetak postojeće hale ili neke druge zgrade.

U potpunosti se može prilagoditi bilo kojoj delatnosti.

ŠTA TREBA DA POSEDUJETE PRE IZGRADNJE JEDNOG OVAKVOG OBJEKTA?

Važna stavka koju morate ispuniti pre nego što se krene sa radovima jeste pribavljanje građevinske dozvole, dok sama lokacija za gradnju mora biti pravno regulisana. Neophodno je da odabran teren omogući građevini potrebnu stabilnost i sigurnost.

Svakako, bitno je znati definisati želje vezane za veličinu objekta i njegovu namenu i odrediti rok za izgradnju, da bi firma koja pravi montažne hale što efikasnije Vama izašla u susret, a konačan rezultat bio baš onakav kakvog ste ga zamišljali.

MONTAŽA HALE

Veći deo pripreme pred postavljanje hale obavlja se u specijalizovanim radionicama. Montiranje industrijske hale se obavlja relativno brzo i jednostavno. Konstrukcija je izrađena od nekog metala i to najčešće čelika.

Postoji dva tipa spajanja konstrukcije: montažno-demontažna i modularna. Kod tipa delovi se spajaju korišćenjem vijačne veze, a kod druge putem zavarivanja. Kada se delovi konstrukcije spoje, ona se premazuje zaštitnom industrijskom bojom. Postavljaju se podni i krovni elementi, a na kraju i zidni paneli.

Često je moguće poručiti i dodatnu opremu za halu koja može uključiti svetlarnike, segmentna vrata i ventilaciju u krovnom delu – naravno u zavisnosti od Vaših želja i potreba.

Značajna je mogućnost prebacivanja čitave montažne industrijske hale sa jednog terena na drugi ukoliko npr. postoji potreba za selidbom fabrike ili se menja njena namena. Tokom modifikacije i rastavljanja ne postoji negativan uticaj na kvalitet elemenata građevine.

ODRŽAVANJE HALE

Troškovi za održavanje jedne montažne industrijske hale su dosta niski. Potrebno je redovno pratiti njeno stanje i obilaziti je. Ukoliko je potrebno sanirati ili zameniti neki sastavni deo, čitav posao je lak, brz i jeftin.

IZDRŽLJIV I STABILAN OBJEKAT

Ne dajte da Vas zavara činjenica da brzo montiranje hale podrazumeva nizak kvalitet građevine. Naprotiv. Jedna takva montažna hala odlično će izdržati sve vremenske uslove.

Za relativno malo novca dobijate veoma čvrst objekat koji odlično reflektuje sunčeve zrake, zbog čega je u unutrašnjosti temperatura do 10 stepeni niža tokom letnjih dana.

Zidane hale u svojoj unutrašnjosti često imaju potporne stubove i grede, što kod montažnih hala nema. Time se dobija dodatni postor za nesmetano kretanje mašina i zaposlenih, a takođe i odlaganje materijala i finalnih proizvoda.

OSTALE BITNE KARAKTERISTIKE SVAKE MONTAŽNE INDUSTRIJSKE HALE

Nivo buke i zagađenja je dosta niži nego kod zidanih objekata. Montažne industrijske hale su neuporedivo jeftinije od drugih rešenja i vrlo isplative.

Isto tako treba napomenuti da za montažu jedne hale treba mnogo manje ljudi nego u slučaju zidanja klasičnog industrijskog objekta. Cene variraju u zavisnosti od dimenzija i oblika montažne industrijske hale.

ODABERITE SPECIJALIZOVANU FIRMU ZA GRADNJU MONTAŽNIH OBJEKATA KOJA ĆE:

  • informisati Vas o svemu što je vezano za izgradnju jedne montažne industrijske hale;
  • uspešno realizovati Vašu ideju u najkraćem vremenskom roku;
  • u potpunosti prilagoditi halu Vašim željama i potrebama;
  • pružiti Vam istinski kvalitet;
  • obezbediti stručan tim na raspolaganju ne samo kod procesa izgradnje već i kod održavanja objekta;
  • uvek biti Vama na raspolaganju za dodatna pitanja i pomoć.

INDUSTRIJSKA MONTAŽNA HALA PO SISTEMU ’’KLJUČ U RUKE’’

Za manje novca i uštedu vremena moguće je dobiti funkcionalnu, izdržljivu i prostranu industrijsku halu. Isplativim ulogom doći ćete do isplativog rešenja i idealnog prostora za Vašu delatnost bez obzira čime se bavite.

Montažne industrijske hale dizajnirane su tako da traju dugo i da u najkraćem roku dobijete okruženje pogodno za obavljanje bilo kog posla ili drugu namenu. Iz toga, sve manje i manje se viđa zidanih industrijskih i sličnih većih objekata.

Raspitajte se o ovoj soluciji i olakšajte relizaciju Vaših ideja i započinjanje novog biznisa.

Za sve vaše upite ili besplatnu konsultaciju, kontaktirajte nas: Tel. 065 45 45 092 i 065 52 99 806, E-mail office@stamil.rs